Romain Grosjean jövőre nem indul az IndyCarban az Andretti Global csapattal. A francia pilóta bírósági eljárást kezdeményezett korábbi csapata ellen.

A francia pilóta 2022-ben csatlakozott Andrettihez. Három dobogós helyezést ért el itt töltött ideje alatt. Romain Grosjean kilépett a Andretti Global csapatból és megerősítette, hogy döntőbírósági eljárást indított volt istállója ellen. Andretti hivatalosan nem jelentette be, hogy jövőre nem folytatja a Grosjeannal, bár a szakítás várható volt. Számos versenyzői jelöltet felsoroltak, de Grosjean-t nem említették. Ezek között szerepelt Marcus Ericsson volt F1-es pilóta és Kyle Kirkwood is. Grosjean közleményt adott ki a közösségi médiában, melyben azt sugallja, hogy a két fél szakítása nem hagyományos szakítás volt.

„Nagyon élveztem az Andretti Autosport IndyCar csapatával dolgozni, és büszke vagyok a két szezonban elért sikereinkre. Hálás vagyok a sok barátságért, amely az amerikai sorozatban legmagasabb szintjén alakult ki. Arra számítottam, hogy a következő évben az Andretti Autosport kiváló embereivel folytatom a versenyzést. Csalódott vagyok, mert ez nem teljesülhetett. Más lehetőségeket keresek és bírósági eljárást indítottam az Andretti Autosport ellen.”- írta Romain Grosjean.