Az F1 2024-es rajtrácsán már csak egy hely kiadó. A Williams még nem erősítette meg a jövő évi pilótapárosát. Logan Sargeant jövője kétséges.

Az amerikai pilótára nyomás nehezedik. Az elmúlt pár versenyhétvégén többet hibázott. Sargeant hibái után olyan pletykák is szárnyra keltek, hogy jövőre már nem lesz ott a rajtrácson. Alex Albon új csapattársat kaphat. De kik jöhetnek szóba? Liam Lawson az első, akinek a neve felmerült. Az új-zélandi pilóta Daniel Ricciado-t helyettesíti az AlphaTauri-nál és nagyon jól teljesít. A Red Bull úgy döntöt, hogy egy évet még vár Lawson versenyzői szerződésével. Bármilyen népszerű is lenne ez a lépés, nem fog megtörténni. Nem szerződik a Williams-hez.

Mick Schumacher lehet a második jelölt. Egy másik lépés, amely népszerű lenne az F1-es rajongótábor körében, Mick Schumacher a Mercedes tartalékosa. Így lehetne a Williams új pilótája. A német kiesett a rajtrácsról, mivel a Haas a tavalyi szezon végén nem hosszabbította meg a szerződését. Ennek a lépésnek lenne értelme, de Schumacher úgy tűnik, hogy a WEC sorozatban indul 2024-ben az Alpine színeiben.

A Sauber Akadémia pilótája, Théo Pourchaire az F2-ben eltöltött ideje alatt lenyűgöző teljesítményt nyújtott. A 20 éves francia úgy tűnik, készen áll az F2-es bajnoki cím megszerzésére. Az Alpfa Romao megtartotta Bottas-t és Zou-t is. Így nem tudott az Alfa-nál helyet találni. Nem valószínű, hogy a Williams szerződtetné.

Frederik Vesti lenne az, aki még válthatná Sargeant-et. De nála is ugyanaz a probléma, mint Théo Pourchaire. Mit tud, amit az amerikai pilóta nem? Nem valószínű, hogy a Williams őt ültetné Sargeant helyére. Felipe Drugovich viszont a tavalyi F2-es bajnoki cím megszerzése óta szeretne az F1-be indulni. A brazil az Aston Martin tartalékosa. Szeretett volna az IndyCarban indulni, de ezt elutasították. Egyértelműen, hogy ő a legesélyesebb jelölt Sargeant helyére