Liam Lawson idén csak helyettesként állhatott rajthoz. A Holland Nagydíj óta versenyezhet az F1-ben. Lenyűgözően teljesített. Megszerezte első pontjait az F1-ben. Mégsem kapott 2024-re versenyzői szerepkört. Helmut Marko szerint 2025-re ez változhat.

Lawsont felkérték, hogy helyettesítse Daniel Ricciardo-t, aki a Holland Nagydíj edzésen megsérült. Az új-zélandi teljesítményével sok mindenkit lenyűgözött. Mikerült megszereznie pályafutása első pontjait Szingapúrban, de erős teljesítménye ellenére a 21 éves pilóta nem kapott versenyzői állást. 2024-ben Ricciardo és Yuki Tsunoda pilótapárossal vág neki az új szezonnak az AlphaTauri. Helmut Marko szerint 2025-ben már egy teljes szezonra is kaphat lehetőséget.

„Ő egy nagyon jó versenyző. Az egyik legerősebb pilóta, aki valaha is küzdhetett egy F1-es helyért. Tartalékos pilótaként jövőre nagy szerepe vár rá. Legkésőbb 2025-ben már egy teljes szezonban is rajthoz állhat. Lawsonban minden bizonnyal megvan a lehetőség, hogy világbajnok legyen. Minden akadályt leküzdött eddig. A legnehezebb körülmények között is. Szó szerint bedobtuk a mély vízbe a Holland Nagydíjon, ahol egész hétvégén esett az eső.”- árulta el Helmut Marko.