Liam Lawson még Katarban is rajthoz állhat és helyettesítheti Daniel Ricciardo-t, aki a Holland Nagydíj szabadedzésén sérült meg. Lawson furcsa módon kapott arról hírt, hogy rajthoz állhat.

Lawson az év közepén debütált a Forma-1- ben. Daniel Ricciardo a Holland Nagydíjon megsérült és az ő helyét vehette át. Ricciardo azóta lábadozik és kénytelen a pálya széléről nézni a futamot. Lawson nagyon jól teljesít. Megszerezte első pontjait is. Minden arra utalt, hogy Japánban ülhetett idén utoljára autóba. Az új-zélandi pilóta még Katarban is rajthoz állhat. Lawson így értesült arról, hogy versenyezhet:

„Hétfőn épp ebédeltem, mikor hívtak. Nem tudtam, hogy mi lesz Katarban. Facetime-n kaptam üzenetet. Az emberek nem használják csak úgy ezt az alkalmazást. Daniel üzent. Azt írta, hogy ki kell hagynia még a katari hétvégét. „Nyilvánvalóan jó visszatérni, jó az autóban ülni. Ez a hétvége más lesz és a pálya is. Izgatottan várom. Mkor ülhet Daniel autóba? Szerintem az a cél, hogy Austin-ban autóba ülhessen. De ezt nem tudom biztosra mondani. Így van még egy hetünk. Időt kell neki hagyni a felkészülésre. Szóval, szerintem Austinban már ő ülhet autóba.”- árulta el Liam Lawson.