Charles Leclerc elismerte, hogy a Ferrarinak egy „teljesen új autóra” lehet szüksége ahhoz, hogy bele szólhasson a bajnoki címért folyó küzdelembe.

A Scuderia nagyon jól kezdte a 2022-es évet. Három futamból kettőt megnyertek és sokan úgy gondolták, hogy eljött az ő évük is. Majd az év közben sorra hibáztak és a Red Bull ezt kihasználva Max Verstappen-el az élen nyerték a futamokat és megnyerték a bajnokságot is. A Ferrari a tavalyi autót továbbfejlesztve nagy reményekkel várta az idei évet. Idén viszont gyenge eredményekkel indult az évük. A konstruktőri bajnokságban csak a negyedik helyen álltak. Az év közepén már harcban szálltak a bajnokság második helyéért. Carlos Sainz győzelme és Charles Leclerc negyedik helye, valamint a Japán Nagydíjon mutatott erős tempójuk alapján úgy tűnik, hogy sikerült egyes problémákat megoldaniuk. Egyes dolgok mégis aggodalomra adnak okot:

„Őszintén szólva, egyes pályákon jobbak vagyunk. Másol rosszabbak. Ez a szezon eleje óta így van. Nem mondanám, hogy áttörést értünk el. A problémák még mindig megvannak. Azt hiszem, talán egy teljesen új autóra van szükségünk, hogy megoldjuk az összes problémát. Ez a cél a következő évben.”- árulta el Charles Leclerc.