Max Verstappen sürgette az F1-et, hogy lazítsa meg a parc fermé szabályait a sprinthétvégéken, hogy a csapatok finomíthassanak autóikon és javítsák az esetleges beállítási hibákat.

Az F1 jelenlegi sprint formátuma szerint a csapatoknak mindössze egy órájuk van arra, hogy felkészüljenek az időmérő edzésre, amit pénteken tartanak meg. A normál hétvégén három edzést tartanak és a csapatoknak van idejük arra, hogy finomra hangolják az autóikat. Tavaly a Red Bull Brazíliában nem tudta megtalálni a helyes beállítást. A holland úgy érzi, a csapatoknak nagyobb szabadságot kellene biztosítani a sprinthétvégéken.

„Nehéz megmondani, hová jutottunk volna, ha kaptunk volna egy edzést. normál hétvége, de a pályaviszonyok mellett az biztos, hogy kicsit nehezebb előre látni a dolgokat. De úgy gondolom, hogy a tőlünk telhető legjobbat megtettük. Szerintem ennél nem lehetett volna jobb. Ha viszont egy ilyen hétvégén nem találod meg a helyes beállítást, akkor az egész hétvége rossz lenne. Talán ezt a szabályt meg kellene vizsgálnunk, ha szeretnének sprint hétvégéket rendezni a jövőben is.”- árulta el Max Verstappen.