Sergio Perez nem jutott be a Q3-ba a pénteki időmérő edzésen, miután törölték az idejét. Így csak a 13. helyről várhatja majd vasárnap a lámpák kialvását.

Sergio Perez szerint nem jutott be a Q3-ba a pénteki időmérő edésen. A mexikói elmondása szerint sokat küszködött. Így nyolacik alkalommal szorult ki a top 10-ből.

A mexikóinak törölték a köridejét, mert átlépte a pálya határait az ötös kanyarban. Így visszacsúszott a 13. helyre. A versenybírák több esetet vizsgáltak, de Perez pozícióján ez nem változtatott. Perez-nek nyernie kellene vasárnap ahhoz, hogy életben tartsa a bajnoki címet. Verstappen-nek elég lenne a hatodik hely is ahhoz, hogy bajnok legyen. Perez a következőt mondta az F1 TV-nek:

„Elég nehéz volt. Sokat küszködtem az egyensúllyal. Alapvetően sok problémánk volt. Minden kanyar más volt. Úgy gondolom, hogy a körülmények összességében nagyon nehezek voltak. Sokat szenvedtem. Még nincs vége. Nyilván nehéz lesz átmenni a fél mezőnyön. Különösen a jelenlegi pályaviszonyok mellett. Meglátjuk mire leszünk képesek.”- árulta el Sergio Perez.