Magyar idő szerint este 19:30 perckor rajtolt el a katari sprint futam. Már a rajt is izgalmas volt.

A katari futam szombati futama 19 körös volt, ahol Oscar Piastri rajtolhatott az élről. A start után Piastri megőrizte a vezetést, mögötte viszont alaposan átalakult a sorrend. A két Mclaren a közepes gumikon rajtolt. George Russell, Carlos Sainz és Charles Leclerc egyaránt átlépte Verstappent és Norrist. Viszont már fél kör után érkezett a biztonsági autó.
Liam Lawson forgott ki és maradt a sóderágyban.

A harmadik körben folyatódott a futam. Russell megelőzte Piastrit. Hátrébb a másik mclarenest, Norrist Fernando Alonso támadta, amin viszont a spanyol veszített rajta. Pár kör múlva újra a pályára küldeni a biztonsági autót. Sargeant csúszott ki és adta fel a futamot.

Verstappen elkezdett felzárkózást. Előbb Leclerc-t, majd Sainz-t is megelőzte. Minden jel arra utalt, hogy a közepes gumik jobban működtek, mint a lágyak. Piastri utolérte Russellt és visszavette a vezetést, Norris pedig külső íven előzte meg Leclerc-t.

A 11. körben aztán harmadjára is jött a biztonsági autó. Ocon, Nico Hülkenberg és Sergio Perez hozott össze egy hármas karambolt, a francia és a mexikói fogta szendvicsbe a németet, aki próbált kihátrálni a helyzetből, de végül összeérés lett belőle. Ocon és Perez a sóderágyban landolt és kiesett – utóbbival pedig immár matematikailag is eldőlt, hogy Verstappen a 2023-as idény világbajnoka. Az utolsó öt körre lódult meg ismét a mezőny. Piastri megtartotta a vezetést. Russellt viszont egy kör után elkapta Verstappen, aki így már feljött a második helyre – igaz, két és fél másodperces hátrányban volt addigra a McLaren mögött. Ezen pedig nem is igazán tudott faragni, mögöttük viszont elképesztő csata zajlott Norris, a Ferrarik és Hamilton között. Piastri végül megnyerte a sprintet, ezzel megszerezte első győzelmét az F1-ben. Verstappen második lett. Így megszerezte harmadik világbajnoki címét is.