A Mercedes versenyzőjének határozott véleménye van a Katari Nagydíj lehetséges stratégiáiról. George Russell arra kérte az FIA-t, hogy ne legyen kötelező a három kerékcsere a Katari Nagydíjon.

A gumiabroncsok körüli dráma szombat reggel robbant ki, amikor a Pirelli mérnökök „mikroszkopikus” vágásokat láttak az abroncsokon. A Pirelli szerint azért voltak ezek a vágások az abroncsokon, mert túl sok időt töltenek a pilóták teljes gázon. Az FIA módosította a 12-es és 13-as kanyarok között a pályakorlátokat. A szombati időmérő előtt 10 percet tölthettek gumiteszttel a pilóták. Az FIA azt is fontolgatja, hogy kötelező három kerékcserét ír elő a Katari Nagydíjra. A döntés a sprint futam elemzése után születik majd meg. Russell szerint nem lenne jó, ha kötelező lenne a három kerékcsere.

„Ez egy része a sprint versenyhétvégéjének. Ha olyan pályára megyünk, mint a Barcelona, ​​akkor a szabadedzések után már tudjuk, hány kiállásra lesz majd szükségünk. Ha az egy kiállás mellett döntesz, az nem fog működni. A hétvégén viszont csak egy edzésünk volt. Így nincs túl sok információnk. Ha lett volna három edzésünk, akkor tudnánk, hány bokszkiállásra lenne szükség. Az FIA módosította a pálya határait. Ez jó döntés volt. Nem hiszem, hogy kötelező három kiállás jó döntés lenne.”- árulta el George Russell.