Maygar idő szerint 19:00 órakor rajtolt el a Katati Nagydíj. Az eslő sorböl Max Verstappen és George Russell várhatta a rajtot.

A rajt után baleset történt. Hamilton remekül kapta el a rajtot, de túlságosan agresszív volt, így összeért Russellel, ennek eredményeként pedig mindkét Mercedes a sóderágyban kötött ki. Hamilton kiesett. Russell a bokszba hajtott és folytatni tudta a versenyt. A McLarenek a baleset nyertesei. Oscar Piastri és Lando Norris, ugyanis 4 pozíciót javítottak.

A baleset miatt biztonsági autó gurult a pályára. A negyedik körben kiállt a safety car, Verstappen pedig remekül kapta el a rajtot, és otthagyta Piastrit. Az Aston Martin legendája, Fernando Alonso a harmadik helyen autózott. Két és fél másodperccel volt Piastri mögött. A Hamiltonnal összeütköző George Russell a 11. helyen állt. A 12 kör környékén többen a bokszba hajtottak. Alonso és Piastri is így tett. A háromszoros holland világbajnok a 18. körben állt ki a boxba kerékcserére, így Alex Albon állt az élre. Russell a 20. körben már a 10. helyen állt. Csapatutasítás történt az Aston Martin-nál. Stroll-ra szóltak rá, hogy engedje el csapattársát.

Verstappen visszavette a vezetést a rengeteg kerékcsere után. Piastri és Alonso követte a hollandot. 22 kör telt el a katari versenyből. Verstappen 8 másodperc elönnyel rendelkezett.Norris közben sorra futotta a gyors köröket. Zárkózott fel Alonso-ra. Piastri és Leclerc is kiállt a bokszba a 25.körben. Alonso közben jelentette, hogy az ülése forrósodott. Valami túlmelegedett. Perez kózben kapott egy öt másodperces bünetést pályaelhagyás miatt.

A 28. körben Norris is kiállt a bokszba. Közben Hamilton nyilatkozott. Természetesen a csapattársát okolta a rajt után történtekért. A holland világbajnok közben úgy tűnik, megállíthatatlan. A 29. körben 22 másodperc előnnyel vezetett. Mögötte azonban hatalmas volt a harc a dobogóért Russell, Pérez és Piastri között. A 34. körben Alonso hibázott. Lefutott a pályáról. Több pozíciót veszett. Perez letöltötte a bokszban az öt másodperces bünetetését. A mexikói pilóta pár körrel később újabb büntetést kapott pályahatárok megsértése miatt. A második helyért a két Mclaren pilóta szállt harcba. Közben Sargeant adta fel a futamot. Az amerikai pilóta rosszul érezte magát az autóban. 15 kör volt még a versenyből.

A 45. körre mindkét Mclaren túl volt a kerékcserén. Norris pont Piastri mögé tért vissza a pályára. Így a két Mclaren csatát vívhatott a második helyért. A 48. körben Verstappen, Russell, Piastri, Norris és Leclerc volt a sorrend. Úgy tűnt, hogy lassan a végeredmény is kialakul. At 52. körben Verstappen is kiállt a bokszba. Persze az élre tért vissza a pályára. Russell is kereket cserélt. Verstappen, Piastri, Norris, Russell és Leclerc volt a sorrend. 4 kör volt még hátra. Az utolsó körben már nem változott a sorrend. Verstappen nyerte a Katari Nagydíjat. Piastri és Norris állhatott fel a pódiumra a holland mellé.