Lewis Hamitlon vállalta a felelősséget a pályán történt balesetért, de ez feszültséghez vezethet a Mercedes két pilótája között? A hétszeres bajnok szerint nem.

A Katari Nagydíj rajtja után Hamilton megpróbálta megelőzni csapattársát, George Russell-t. Gumi előnyben is volt, hiszen a lágyakon indult. Russell a közepeseket választotta. Az egyes kanyarban összeért a két autó és a pálya szélén találták magukat. Russell folyatta a futamot. Hamitlon kiesett. Lewis Hamilton válaszolt azokra az állításokra, miszerint közte és George Russell kapcsolata megromlott a Katari Nagydíjon történt összecsapásukat követően. A hétszeres bajnok vállalta a felelősséget. Arra a kérdésre, hogy az összecsapás okozott-e feszültséget a párosok között, Hamilton azt mondta a médiának:

„Nincs semmi problémám George-gal, remek a kapcsolatunk, és mindig megbeszéljük a dolgokat. Sajnálom, hogy ez történt. Biztos vagyok benne, hogy ő is óvatos volt abban a pillanatban, mint én. Majd megbeszéljük, és továbblépünk.”- árulta el Lewis Hamilton. George Russell elfogadta Hamitlon bocsánatkérését.

George Russell úgy érzi, hogy nagy lehetőséget szalasztottak el. Jobb eredményt is elérhettek volna, ha nem ütköznek az egyes kanyarban a rajt után. „Fusztráló, mert ez egy nagy lehetőséget szalasztottunk el. Célunk az, hogy megszerezzük a konstruktőri bajnokság második helyét. Sokat beszéltünk arról, hogy hogyan dolgozzunk együtt. A harc nem egymással folyik, hanem a Ferrarival. Szerencsére még mindig több pontot szereztünk, mint ők ezen a hétvégén, de Lewis és én nagyon tiszteljük egymást. Semmi sem volt szándékos egyik oldalról sem. Határozottan nagyra értékelem, hogy bocsánatot kért, ahogy a rádióban is elmondtam, minden incidensben két emberről van szól.”- árulta el George Russell.