A Mclaren ismét kettős dobogóval ünnepelhetett. Immáron Katarban. A csapat egy régóta fennálló Red Bull rekordot is megdöntött.

A woikingi csapat szombaton Oscar Piastri első F1-es győzelmének örülhetett. Vasárnap dupla dobogóval zárták a Katari Nagydíjat. Még egy rekordot is megdöntöttek. A McLaren kerékcseréje volt a leggyorsabb a Katari Nagydíj alatt. Ezzel megdöntötte a Red Bull régóta fennálló sebességrekordját.

A katari futam egyedülálló volt az F1 történetében. Ez volt ugyanis az első olyan futam, ahol az F1 vezetése megszabta, hányszor kell kiállni a bokszutcába. Biztonsági okok miatt háromszor kereket kellett cserélni. 18 kör után mindenkinek a bokszba kellett hajtania. Ez azt jelentette, hogy az 57 körös verseny során 54 boxkiállás történt. A Mclaren volt a leggyorsabb csapat, aki kereket tudott cserélni pilótái autóján. Lando Norris 1,80 másodperces boxkiállása a 27. körben megdöntötte a Red Bull által a 2019-es Brazil Nagydíjon felállított világcsúcsot, amely 1,82 másodperc volt.

A Red Bull csak ötölik volt Katarban. Legalábbis, ami a kerékcserét illeti. A Ferrari lett a második, az AlphaTauri pedig a harmadik leggyorsabban kereket cserélő csapat.