Max Verstappen háromszoros világbajnok lett szombaton, majd győzelmet aratott a vasárnapi Katari Nagydíjon. A holland 17 futamból 14. győzelmet aratott ebben a szezonban. Sergio Perez messze elmaradt csapattársa teljesítménytől. Veszélyben lehet a jövője?

Míg Verstappen újabb bajnoki címet szerzett, csapattársa, Sergio Perez küzdelme folytatódott. A mexikóinak a pénteki időmérőn nem sikerült újra bejutnia a Q3-ba. Szombaton kiesett a versenyből. Vasárnap is csak a kilencedik helyen zárt. A fő futamon sem volt jó a tempója.

Perez Szingapúrban és Japánban sem teljesített úgy, ahogy a Red Bull elvárta volna. Katarban ismételten a rossz formáját mutatta. Lehetséges, hogy a Red Bull türelmes is kezd elfogyni. A következő három futam döntő fontosságú lehet Perez jövője szempontjából.

Helmut Marko arról nyilatkozott, hogy csak Sergio Perezen múlik, hogy megtarthatja-e az ülését, miközben az AlphaTaurinál három „relatíve jó” versenyző várja a lehetőséget. Úgy gondolja, hogy jelenleg túl nagy a különbség a Red Bull Racing két versenyzője között, és utalást tett arra, egyáltalán nem biztos, hogy kitöltheti a 2024 végéig szóló szerződését, és az AlphaTauri versenyzői is készen állnak a beugrásra: