Az F1 gumiszállítója nem változik. Az FIA megerősítette, hogy a Pirelli marad a Forma-1 egyetlen gumiszállítója 2027-ig biztosan a Pirelli lesz.

A Pirelli a 2011-es szezon óta szállítja az abroncsokat az F1-nek. Ebben az évben vette át a Bridgestone feladatait. A 2022-es szabályozás az egyik legnagyobb változtatást az olasz gyártó elé állította a 13 colos keréktárcsákról 18 colosra való átállással. Az abroncsokban a 2023-as Brit Nagydíj előtt változtatásra került sor. A gumiknak nagyobb terhelést kellett kibírniuk.

A Bridgestone visszatért a versenybe az F1 abroncsainak szállításáért, az FIA és az F1 végül a Pirelli hároméves ajánlatának elfogadása mellett döntött. A partnerség kiterjedt az F2-re és az F3 sorozatra is. Az olasz gyártó segíti az F1 népszerűsítését, és hasonló fenntarthatósági célokkal a Pirelli együttműködik a sportággal az abroncsok életciklusából származó szén-dioxid-kibocsátás csökkentésén is.
Ennek megfelelően a következő szezontól az F1-ben használt összes gumiabroncs FSC-tanúsítvánnyal rendelkezik (Forest Stewardship Council). Ennek eredményeként 2024-től a Pirelli összes abroncsát a felelős erdőgazdálkodásra törekvő Forest Stewardship Council fogja hitelesíteni.

„A Pirelli ott volt, amikor 1950-ben megszületett a Forma-1. Ezzel a legutóbbi megújulással a cég a modern Forma-1-korszak közel két évtizedének főszereplője lesz. Örülünk, hogy meghosszabbíthatjuk a Forma-1-es szerződésünk és a kisebb sorozatoknak is szállíthatunk.
A Liberty Media lendületének és az FIA támogatásának köszönhetően a sportág rendkívüli növekedési időszakot él meg mind a közönség, mind a globális terjeszkedés tekintetében. Az innováció és a technológia be van zárva a Pirelli DNS-ébe. A Forma-1 a tökéletes szabadtéri laboratórium, ahol nemcsak új műszaki megoldásokat próbálhatnak ki és tesztelhetnek, hanem felgyorsíthatják a friss kutatási, fejlesztési és gyártási folyamatokat a gumiabroncsok gyártásában. Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek a Pirellinél az évek során végzett szenvedélyes elkötelezettségéért és minőségi munkájukért, amely a jövőben is folytatódni fog, ahogy tovább vihessük ezt az együttműködést.
A fenntarthatóság iránti elkötelezettségünk ugyanilyen erős. Erről az FSC-tanúsítvány bizonyítja.”- árulta el aA Pirelli ügyvezető alelnöke.