A Red Bull arra szólította fel Sergio Perezt, hogy javuljon a teljesítménye. Ezt még idén meg kell tennie. Jövőre szükség lesz a csapatnak az ő jó eredményeire is.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke felszólította Sergio Perezt, hogy a jövő évi Forma-1-es szezon előtt javítson a formáján és eredményein. Perez a jelenleg nem tudja tartani a lépést Max Verstappen-el. 204 ponttal kevesebbet szerzett, mint a holland. Sokszor a mezőny közepén küszködik és az időmérőkön a Q3-ba sem jut be. Messze elmarad Verstappen eredményeitől, tempójától.

A legutóbbi Katari Nagydíjon Pérez a boxutcából indult el, miután szombaton jelentős változtatásokat hajtottak végre az autóján. A futam végén 1 pontot szerzett. 10. helyen intették le. Szerződése a 2024-es év végéig szól. Fennáll a veszélye annak, hogy elveszíti a helyét.
Domináns szezonja ellenére a Milton Keynes-i székhelyű csapat arra számít, hogy a riválisok csökkentik a lemaradást a tél folyamán és 2024-ben szorosabb csatát vívhatnak a bajnoki címért. Christian Horner így felszólította Perez-t, hogy javítson eredményein és teljesítményén.

„Nos, az a frusztráció, hogy tudjuk, mire képes Checo. Tavaly és idén is jelentősen hozzájárult a konstruktőri bajnoki címhez. Kétségbeesetten szeretnénk, ha megtalálná ezt a formát. Csapatként szükségünk van rá. Nem engedhetjük meg magunknak a nagy felosztást, mert ha mezőny jövőre még szorosabb lesz, akkor mindkét pilótánkra szükségünk lesz, hogy harcolhassunk a bajnoki címért.”- árulta el Christian Horner.