A holland pilóta megszerezte sorozatban harmadik F1-es bajnoki címét a Katari Nagydíjon. Vajon miért más Verstappen, mint Schumacher vagy Hamilton? Erre választ Damon Hill adott.

Max Verstappen szombaton nem tudta megnyerni a sprintfutamot, de másodikként befutva is megnyerte a harmadik világbajnoki címét. A fő futamon elsőként intették le. Így 17 futamból 14-et megnyert. Verstappen előnye 209 pontra nőtt Sergio Perez-el szemben. A holland joggal érdemelte ki kollégái, riválisai és korábbi pilóták elismerését és dicséretét. Damin Hill is dicsérte a holland bajnokot.

„Ő egy jó pilóta, aki elég fiatalon rajthoz állhatott az F1-ben. Max édesapja is F1-es pilóta volt. Jos az edzője is volt. Megadta neki a megfelelő irányt. Michael Schumacher gokartpályán élt, de az apja nem volt Forma-1-es pilóta. Pedig nagyon fiatalon kezdte, ahogy Lewis Hamilton is. Max elég korán elkezdett edzeni. Korán megértette, hogy mire van szükség. Tehetséges és érett. 17 évesen érkezett az F1-be. Még azelőtt, hogy autót vezethetett volna. Már akkor gyors volt. Most már nem csak gyors, de tapasztalt is. Hétvégén bevallotta, hogy tudja, mikor végez jó munkát. Egyre jobb és jobb.”- árulta el Damon Hill.