Helmut Marko, a Red Bull főtanácsadója ismét odaszúrt Sergio Perez-nek. A bikák szakembere Gerhard Berger-el beszélgetett. Szerinte Perez jobban tenné, ha másik csapatnál folytatná a Forma-1-ben.

Sergio Perez egyértelműen válságon megy keresztül. Monzában mindig jól teljesített. Ott második lett. Az után következő ázsiai kör három futamán összesen öt pontot szedett össze, ami nagyon halvány, tekintve, milyen autóban ül. Szingapúrban csak nyolcadik lett. Verstappen nyert Japánban és Katarban is. Perez-nek itt is rosszul alakultak a dolgai. Verstappen és a Red Bull szerint 2024-ben a Mclaren lehet a kihívójuk. Így a bikáknak minkét pilótára szüksége lesz. Perez-nek jót tenne, ha csapatot váltana? Erről kérdezték Helmut Marko-t.

„Sergio ugyanattól szenved, amitől 2019-ben Pierre is. Max-al összehasonlítva elég gyámoltalan volt. Ebből a szempontból Bergernek igaza van. Sergio-nak jót tenne egy másik légkör. Új csapat kell neki. Meglátjuk, hogy a következő két verseny hogy sikerül neki, de a csapat és ő is tisztában van azzal, hogy válságban van. Checónak a legjobbját kell hoznia és nem Max-hoz mérnie magát. Ebben próbálunk neki segíteni. A csapat nem kritizálja, csak segít neki. Talán működni fog.”- árulta el Helmut Marko, akinek szavait a Racingnews365 idézte