Peter Bayer, az AlphaTauri ügyvezető igazgatója azt állította, hogy Daniel Ricciardo a jövőheti austini futamon már autóba ülhet. Emellett a félreállított helyettes sorsáról is beszélt.

Daniel Ricciardo még a Holland Nagydíj szabadedzésén sérült meg. Kezét műteni is kellett és több futamot ki kellett hagynia. Sokáig úgy tűnt, hogy Katarban újra rajthoz állhat, de a Red Bull nem kockáztatott. Most minden jel arra utal, hogy a jövőheti, Amerikai Nagydíjon már autóba ülhet és versenyezhet az ausztrál pilóta. Peter Bayer, az Alpha Tauri ügyvezető igazgatója a hétvége kezdetén megerősítette, Ricciardo visszatér az Egyesült Államokban. Legalábbis ez a terv, és egyelőre minden jel arra utal, hogy addigra készen fog állni.

„Daniel hétfőn volt a szimulátorban. Aznap akartuk meghozni a döntést. Teljesített egy egész versenytávot, és majdnem ott volt már, de a csapattal úgy érezte, hogy nincs szükség siettetni a dolgokat. Főleg úgy, hogy már biztos, jövőre is nálunk versenyez. Már csak egy kis lépésre van szükség ahhoz, hogy magabiztosnak érezze magát, és vállalni tudjon egy teljes versenyhétvégét. Austinban biztosan vissza fog ülni az autóba.”- árulta el Peter Bayer, aki hozzátette az is, hogy Ricciardo Austin előtt részt vesz Red Bull-bemutatón, ami az első alkalom lesz, hogy F1-es autót vezet a balesete óta.