Az elmúlt években Spa jövője párszor már megkérdőjeleződött. Egyes sajtó hírek szerint a 2025-ös szezonra is biztosítottá vált az ország Forma–1-es versenyének sora.

Spa a versenyzők és nagyon sok szurkoló kedvenc pályája közé tartozik. A belga pálya jövője így is évek óta kérdéses. 2022-ben többen is biztosra vették, hogy az adott évben utoljára láthatjuk az F1-et Spa-ban. Helyét az dél-afrikai futam vette volna át.

Újabban pedig egyre több negatív hír lát napvilágot a Dél-afrikai Nagydíjjal, illetve annak visszatérési esélyeivel kapcsolatban. A projekt bukása értelemszerűen segítheti a Belga Nagydíj jövőjét, hiszen nem „foglalják le” annak helyét a naptárban. A belga HLN információi szerint a szervezők és az F1 vezetői nemrég ismét pozitív tárgyalásokat folytattak le, és nagyon úgy tűnik, hogy Spa már most bebiztosította a helyét nemcsak a 2024-es hanem a 2025-ös naptárban is

Ez komoly előrelépés lehet azt követően, hogy az előző két évben csak az utolsó pillanatban folytatott egyeztetések után sikerült a naptárban maradniuk. Spával kapcsolatban az utóbbi évek tragikus balesetei miatt is felmerültek aggályok, mondván a klasszikus helyszín túl veszélyes a modern formaautós versenyzéshez. A szervezők és az FIA viszont egyelőre elégedett a 2022-es futam előtt végrehajtott módosításokkal.

A helyszín öröksége valamint az említett biztonsági módosítások miatt az is a Belga Nagydíj mellett szólhat, hogy Max Verstappen miatt rengeteg holland szurkoló látogat a helyszínre, így az jegyeladási szempontból az utóbbi években mindenképpen sikeresnek számít. Hivatalos bejelentés egyelőre a 2025-ös hosszabbításról még nem érkezett. Az viszont már eldőlt, hogy Spa a jövő évi versenynaptárban is helyet kapott. A 2023-as idényhez hasonlóan a belga futam a szokásos nyári szünet előtti utolsó megálló lesz.

Racingnews365