Lance Stroll vitathatatlanul Forma-1-es pályafutása legnehezebb szakaszát éli át. Továbbra is felmerülnek kérdések a jövőjével kapcsolatban.

Lance Stroll 2023-as szezonja elég gyengére sikerült. A kanadai pilóta jövőjével így tovább folytatódnak a találgatások. A kanadai pilóta 18 évesen csatlakozott a Williams csapathoz. Azóta sokan megkérdőjelezték már a helyét az F1-ben. Kritikusai szerint csak édesapja pénzelése miatt van még a sportágban. Lawrence Stroll, aki jelenleg az Aston Martin csapat tulajdonosa, sokat költött már fia karrierjére. Sokat segített neki abba, hogy eljusson az F1-be.

Stroll az év elején kerékpár balesetet szenvedett. A tesztelést is ki kellett hagynia. Bahreinben beugrott az autóba, és nehéz körülmények között megfelelő teljesítményt nyújtott. Sokan láttak esélyt arra, hogy Stroll tartsa Alonso-val a tempót, de ez nem sikerült. A spanyol pilóta sorra szerezte a dobogós helyeket. A kanadai pilóta ezzel szemben küszködött.

Alonso hat dobogós helyezést ért el a nyitó nyolc futamon, összesen 117 pontot szerzett. Ez idő alatt Stroll csak 37 pontot gyűjtött. Ezután Alonso hatvanhatot szerzett. Csapattársa, csak 10-et. Az Aston Martin tempója folyamatosan csökkent, Stroll helyzete a szezon előrehaladtával még rosszabbra fordult. Katar volt zsinórban a negyedik olyan futam, ahol kiesett a Q1-ben. Alonso idén mindig bejutott a Q3-ba. Katarban kidobta a kormányt az autóból. Dühösen szállt ki a versenygépéből. Nico Rosberg szerint, ha nem az édesapja lenne a csapat tulajdonosa, Stroll-t már leváltották volna.

A silverstone-i alakulat versenyképes autóval rendelkezett az év nyitó felében, és Stroll ezt nem használta ki. Így a csapat sebezhetővé vált a McLarennel szemben, amely immár csak 11 ponttal lemaradva a negyedik helyen áll a konstruktőri bajnokságban. Jövője nagyban függ a csapattulajdonos döntéseitől. A szoros családi kötelékek miatt nem valószínű, hogy elküldik Stroll-t. Ha komolyan harcba szeretne szállni a bajnoki címért, akkor kénytelen lesz leváltani fiát és más pilótát ültetni a helyére.