Lance Stroll a katari időmérő után dühöngve meglökte edzőjét a garázsban. A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) döntést hozott Lance Stroll ügyében

Lance Stroll csupán a 17. helyen zárt múlt hétvégén a Forma–1-es Katari Nagydíj időmérő edzésén. Sorozatban negyedik alkalommal nem jutott be a Q2-be. A kanadai versenyző mérgében kidobta a kormányát az autóból, majd meglehetősen zaklatottan és feldúltan tért vissza az Aston Martin garázsába, ahol meglökte az edzőjét, Henry Howe-t.

Mike Krack, az Aston Martin csapatfőnöke az est után azt mondta, hogy Stroll a rá nehezedő komoly nyomás miatt volt feszültebb a kelleténél Katarban. A nyári szünet óta egyetlen pontot sem szerzett még. Stroll később nyilvánosan bocsánatot kért a viselkedése miatt. Az FIA vizsgálta az ügyet és közleményt adott ki.

„A szabálykövetésért felelős tisztviselő tudomásul vette a bocsánatkérést, és írásbeli figyelmeztetést adott, amelyben emlékeztette Lance-t az FIA etikai kódexére, valamint az FIA egyéb, a sportszabályzatban meghatározott etikai és magatartási irányelvei által kötelezett versenyzőként viselt felelősségére. Az FIA zéró toleranciát tart fenn a helytelen viselkedéssel szemben, és elítél minden olyan cselekedetet, amely fizikai bántalmazáshoz vezethet” – áll a közleményben.