Liam Lawson egy héttel ezelőtt még versenyezhetett Katarban. Az Amerikai Nagydíjon már Daniel Ricciardo ülhet az AlphaTauri-ba. Christian Horner kijelentette, hogy ez nem azt jelenti, hogy a katari verseny volt Lawson utolsó versenye.

Lawson az AlphaTauri tartalékaként állhatott rajthoz a Holland Nagydíjon. Daniel Ricciardo-t a katari futamig helyettesítette, mivel az ausztrál megsérült Hollandiában. Fantasztikus munkát végzett. Neki sikerült az, ami Daniel Ricciardo-nak és Nyck de Vries-nek nem. Már a harmadik F1-es futamán pontot tudott szerezni. Megérdemelt volna egy helyet a 2024-es rajtrácson, de a Red Bull úgy döntött, hogy az AlphaTauri jövőre Ricciardo-val és Yuki Tsunoda-val áll rajthoz. Lawson ismét csak a tartalékos szerepet töltheti be.

Lawson 3:1-re legyőzte a csapaton belüli „csatában” Tsunoda-t, ami azért is nagy teljesítmény, mert egy szabadedzése volt csak arra, hogy összeszokjon és megismerje az autót. Sokan felháborodva vették tudomásul, hogy Lawson nem lesz ott a 2024-es rajtrácson. Christian Horner biztos abban,. hogy nem a katari futam volt Lawson utolsó F1-es futama.

„Szerintem nagyszerű munkát végzett. Úgy ült autóba, hogy nem ismerte azt. Nagyon jó munkát végzett a versenyhétvégéken. Nagy figyelemmel kísértük. Bizonyára nem ez volt az utolsó versenye az F1-ben, ebben biztos vagyok. Azzal, amit az elmúlt futamokon mutatott, bebizonyította, hogy van helye az F1 rajtrácsán.”- árulta el Christian Horner.