A holland pilóta bekerülhet a Forma-1 minden idők legjobb három versenyzője közé, ha 2023 utolsó öt versenyén is remek formában versenyez és nyerni tud.

A holland pilóta a katari sprint futamon második lett, de ezzel is bebiztosította harmadik világbajnoki címét. Idén 14 futamot nyert. Max Verstappen úgy gondolja, hogy képes megdönteni Alan Prost és Sebastian Vettel győzelmi rekordját. 49. Forma-1-es győzelmét szerezte meg Katarban.

Prost 51 győzelmet aratott pályafutása során, míg Vettel 53 futamot nyert meg. A négyszeres bajnok a 2022-es szezon végén visszavonult. Vettel előtt Michael Schumacher áll 91 futamgyőzelemmel. Az első helyen Lewis Hamilton neve szerepel 103 sikerrel. Verstappen továbbra is azt tervezi, hogy a 2028-as szezon végéig versenyez, ami lehetővé tenné számára, hogy megdönthesse a győzelmi rekordokat. Természeten ehhez még sok futamon az első helyen kellene végeznie.

„Tudom, hogy a harmadik helytől a másodikig elég nagy a szakadék. Remélem, talán a karrierem során valahol középen végezhetek. Ez jó lenne. De nem tudom, ez nagyban függ attól, hogy mi fog történni a következő néhány versenyen és a következő években is. Nem tudom, meddig fog ez tartani. Élvezem a pillanatot, és azt hiszem, ez is nagyon fontos. Többet értem el, mint amit valaha is gondoltam. Minden célom túlszárnyaltam az F1-ben. Szóval, most élvezem a pillanatot.”- árulta el Max Verstappen.