Lewis Hamilton a katari futam rajtja után kiesett és átsétált a pályán. Ezért büntetést kapott. Az FIA felülvizsgálja a brit pilóta büntetését.

Hamilton a rajt után összeütközött csapattársával, George Russellel, miközben pozícióért küzdöttek. Russell autójának nem esett komoly baja és folytatni tudta, Hamilton azonban a kavicságyban kötött ki. A brit pilóta kiszállt az autójából és átsétált a pályán. Így akart visszajutni a bokszba. Rzzel megsértve a szabályokat, ráadásul külön ki lett emelve, hogy éppen akkor ért át a pályán, amikor a mezőny eleje visszaért az első kanyarba. Emiatt a versenybírók beidézték.

A vizsgálat után 50 ezer eurós büntetést és idei első megrovását kapta. A pénzösszeg felét be kellett fizetnie. A másik felét felfüggesztették. Egy héttel az eset után azonban az FIA bejelentette, újra meg akarja vizsgálni az ügyet, mert lehet, sokkal komolyabb szabálysértés történt, mint gondolták. Az FIA újra elővette az ügyet. Egyes információk szerint nem nagyobb büntetést akartnak kiszabni Hamilton-ra. Lehet, hogy a jövőben nagyobb büntetés jár majd az ilyen esetért. Az FIA precedenst szeretne teremteni azzal, hogy újratárgyalják az ügyet.

„Az FIA újra megvizsgálja azt az esetet, amikor Lewis Hamilton verseny alatt átsétált a pályán. Az FIA megjegyzi, hogy Lewis bocsánatot kért, amikor a felügyelők meghallgatták az incidenst, és elismerte, hogy az átkelés súlyos biztonsági komoly veszélyhelyzetet teremtett, azonban példaképi szerepét tekintve, az FIA fél tőle, hogy rossz példát mutathat a fiatalabb versenyzőknek.”- árulta el az FIA szóvivője. Hamilton büntetése nem lesz vélhetően súlyosabb, az FIA vizsgálatának eredményeként a jövőben tisztázhatják azt, milyen büntetés jár a hasonló kihágásokért. A hírről a PlanetF1 szakoldalról értesültünk.