Az ausztrál pilóta még Hollandiában sérült meg, de a hétvégi USA Nagydíjon már rajthoz állhat. Christian Horner nem akart kockáztatni. Szerinte helyesen döntöttek azzal, hogy Ricciardo még nem ült autóba Katarban.

Daniel Ricciardo a Holland Nagydíj szabadedzésén sérült meg. Azóta nem ülhetett autóba. Kezét műteni is kellett. Szingapúrban már ott volt a paddocokban. A felépülés hat hétig tart, de a Red Bull nem akart kockáztatni. Minden jel arra utalt, hogy Katarban már visszaülhet az autóba. Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke úgy véli, hogy Daniel Ricciardo-val helyesen döntöttek. Az ausztrál pilóta még a katari futamot is kihagyta. Arra a kérdésre, hogy miért döntöttek úgy, hogy várnak Austinig, Horner azt mondta:

„Jó volt kihagyni ezt a katari versenyt. Különösen az időjárási körülmények miatt is. Daniel-t száz százalékosan szeretnénk látni. Azt hiszem, Austinnal nyilvánvalóan nehéz lesz visszaugrani egy Sprint versenyhétvégére. Biztos vagyok benne, hogy fizikailag jó formában lesz ahhoz, hogy újra autóba üljön.”- árulta el Christian Horner.