Lewis Hamilton a katari futam rajtja után kiesett. A bokszba vissza akart térni. A pályán átsétált és ez szabálytalan volt. Johnny Herbert úgy érzi, Lewis Hamiltonnak ezt tudnia kellett volna.

Az FIA közölte, hogy felülvizsgálja Hamilton viselkedését George Russellel történt első karban történt balesetét. Hamilton az autóból kiszállt és átsétált a pályán. A felügyelők megrovásban részesítették, és 50 000 dolláros pénzbírságot szabtak ki Hamilon-ra. A háromszoros F1-es futamgyőztes Johnny Herbert úgy véli, hogy Lewis Hamilton egy példakép és tudnia kellene mi a biztonságos és mi nem az.

„Lewis Hamilton határozottan egy példakép. A pályán átsétálni azonban helytelen dolog volt. Az őt ért kritikák a Russell 1-es kanyarban történt balesete miatt nem voltak igazságosak, ez a versenyzés része volt. Nem sokon múlt. Kicsivel több helyet kellett volna adnia. Rosszul mérte fel a helyzetet. Még egy hétszeres világbajnok is hibázik. Még a legjobbak is hibáztak. Lewis pedig nagyon keveset hibázott pályafutása során. Egy kezem ujján nehezen tudnám megszámolni őket. Néha csak azt gondolom, hogy a sportnak hagynia kellene a versenyzőket versenyezni. Nem kellene ez a sok szabály. Csak annyi kellene, amivel nem zavarják meg a tiszta versenyzést.”- árulta el Johnny Herbert.