Öt verseny kihagyása után újra bevetésre kész Daniel Ricciardo, aki a Holland Nagydíjon sérült meg. Kezét műteni is kellett, de az Amerikai Nagydíjon már rajtoz állhat.

Augusztus végén ütközött szerencsétlenül a falnak Daniel Ricciardo a Holland Nagydíj pénteki szabadedzésén, miközben az előtte megpördülő Oscar Piastrit próbálta elkerülni a 3-as döntött kanyarban. Az eset nem tűnt súlyosnak, de kiderült, eltört a csuklója, amit műteni kellett. A nyolcszoros futamgyőztes Austinban viszont már bevethető, és elmondása szerint teljesen rendbe is jött.

„Jól vagyok. Nagyon boldog vagyok, hogy visszatérhetek. Köszönöm a kérdést, a kezem jól van, és most csak menni akarok, vissza akarok térni. Amikor megtörtént a baleset, és már tudtuk, melyik csont tört el, úgy tűnt, egészen rendben van, elég könnyű lesz megoldani. Aztán amikor megvolt a műtét Spanyolországban, jöttek további vizsgálatok, és kiderült, hogy a törés sokkal rosszabb, mint elsőre tűnt. Ezért tartott sokkal tovább a felépülés, és ez tette egy kicsivel fájdalmasabbá számomra. Ott voltam Szingapúrban, ahol elég nagy fejlesztést vetettünk be, és az egészen jó hétvége volt a csapat számára. Az autó jónak tűnt, a versenyzők is azt mondták, hogy egészen jelentősnek érzik a különbséget. Arra számítok tehát, hogy az autó egy kicsivel erősebb lesz, mint amikor kiszálltam belőle. Viszont ez a harmadik versenyem lesz idén, szóval még mindig nagyon éretlen vagyok a szezon szempontjából. Ezt persze nem kifogásként említem, egyszerűen csak még mindig mindent egészen újnak érzek.”- árulta el Daniel Ricciardo.