Az Aston Martin fejlesztéseket vitt az Amerikai Nagydíjra. Úgy tűnik, hogy nem váltak be. Fernando Alonso és Lance Stroll sem jutott be a Q2-be.

Alonso a hétvége előtt azt mondta, hogy a sprint hétvégéken nehéz lesz a fejlesztéseket kipróbálni és bevetni. Hétvégéjük nem is indulhatott volna rosszabbul. Az egyetlen szabadedzésen mindkét autójuk féke kigyulladt, amivel Lance Stroll például csak 5 kört mehetett az időmérő edzés előtt.

Az időmérőre sem javultak a dolgok. Mindkét autójukkal búcsúztak már a Q1-ben. Stroll esetében ez mostanság nem szokatlan. Bár ez Stroll esetében nem szokatlan. Fernando Alonso-nak viszont egy nagy sorozata szakadt meg ezzel, hiszen idén a mezőny egyetlen tagjaként mostanáig valamennyi időmérő edzésen résztvevője volt a Q3-nak. A spanyol a 17., csapattára a 19. eredménnyel zárta a napot, így vasárnap az utolsó sorokból kell majd rajtolniuk. Alonso így értékelte a pénteki napot:

„Ez volt a maximum. Igen, a kör nem volt tökéletes, a kivezető körben nagyon rossz volt a forgalom. Amikor átszeltem a vonalat, egy másodperc volt még a leintésig. Úgy kezdtem meg a kört, hogy túlságosan közel voltam az előttem lévő autókhoz. Ez nem segített, de úgy éreztem, a kör rendben volt. Talán nem volt elég jó a tempó a Q2-be kerüléshez. Meglátjuk, szombaton összejön-e egy jó sprint, mert a vasárnapi versenyünknél komoly hátrányba kerültünk. Már semmit sem tehetünk, parc fermé van érvényben. Ezt a hétvégét tesztelésre fogjuk használni, a következő évre is, még ha ez most fájó is. Meglátjuk, mennyit tanulhatunk a hátralévő eseményeken.”- árulta el Fernando Alonso.