Charles Leclerc majdnem kiborult az Amerikai Nagydíj időmérő edzése után. A monacói pilóta majdnem dühöngött a rádióban. De mi is történt a Ferrari pilótájával?

Charles Leclerc idén harmadszor rajtolhat majd az első rajthelyről. A mostani sikerét egy kicsit másképp reagálta le, mint szokás. A monacói a kormányát és a sisakját kezdte dühösen püfölni. Köszönhetően egy félreértésnek. Leclerc mérnöke, Xavier Marcos Padros a köre befejezése után közölte a monacóival, hogy a pályahatárok megsértése miatt elvették Max Verstappen leggyorsabb idejét. A Red Bull pilótájának neve a mondat végére került. Leclerc azt hitte, hogy az ő idejét törölték.

Marcos Padros: Verstappen körideje 34,71

Leclerc: A pokolba! A pokolba!

Marcos Padros: És még hátravan Hamilton és Russell körének befutója.

Marcos Padros: Szóval, törölték a köridejét Verstappennek.

Leclerc: A pokolba! Először a nevet mondd!

Marcos Padros: Verstappen köridejét törölték. Verstappen köridejét törölték.

Leclerc: Igen, nos, volt egy szívrohamom közben…

Leclerc a leintés után mesélt a fenti rádiózásukról és az amiatti rövid sokkról: „Szívrohamot kaptam, mert a mérnököm a pályahatárokat említette nekem, és csak utána mondta, hogy Verstappennél. Amikor hallottam, hogy ’pályahatárok’, belebokszoltak a kormányba és a sisakomba. Aztán hallottam, hogy ’Verstappennek’, és úgy voltam vele: rendben, ez jobb hír számunkra. Ezért mondtam abban a pillanatban Xavinak, hogy előbb mondja a nevet, aztán a pályahatárokat, hogy ne legyek ennyire izgatott. Összességében pontosan erre panaszkodtam a csapatnak a szezon kezdete óta: nagyon következetlen az autónk. Amint túlkormányzottá válik, sok tapadást veszítünk. A fejlesztések pontosan ezt célozták, és ez segített magabiztosabbá válnom, olyan módon beállítani az autót, amilyennek szeretném, erősebb első tengellyel, amit általában élvezek. Azóta könnyebben boldogulok az autóval. De még van hátra pár verseny, és még mindig sok a munkánk. Szóval nyomnunk kell tovább. De szép fejlődést értünk el