Max Verstappen megszerezhette volna a pole-t, de a gyors körében kétszer is hibázott. Az egyes kanyarban a pályáról is lefutott és ezért törölték az idejét. A holland pilóta a pénteki időmérőjéről számolt be.

Max Verstappen futotta a pénteki időmérő legjobb idejét. Csak éppen nem tudott a pálya határain belül maradni. Mr csütörtökön azt jósolta, ez a hétvége is a pályahatárok körül fog forogni. Ő lett az időmérő nagy vesztese. Az Amerikai Nagydíj kvalifikációjának hajrájában a címvédő az utolsó előtti kanyarban csúszott túl négy kerékkel a fehér vonalon, és hiába volt keveset kívül, az FIA nem kegyelmezett neki. Törölték idejét. Így a hatodik helyről várhatja a vasárnapi futamot. Az időmérő után a következőket mondta:

„A tizenkilencesben tudtam, hogy necces lesz. Elkövettem egy hibát az első körben, ezért a kör hátralévő részében igazán nyomnom kellett. Kevésen múlt. Még csak nem is vált igazán alulkormányzottá, nagyjából a legtöbbet hoztam ki a kanyarból, de kicsit elnéztem. Nagyon kevésen múlik, amikor feszegeted határokat. Sajnálatos, de közben egy kicsit szórakoztatóbbá is teszi a vasárnapot. Ez talán nem ideális, de rajtoltam már ennél hátrábbról is. Ha jó a tempód, akkor előzni fogsz, előrébb törsz. Figyelni fogunk erre.”- árulta el Max Verstappen.