Magyar idő szerint szombat este 19:30 perckor indult el az idömérő edzés, ami a sprintfutam rajtsorrendjét határozta meg.

Az első percekben a mezőny fele még a bokszban volt. Hamilton futotta meg az első mért kört. Nem tűnt tökéletesnek a brit gyorsköre. Verstappen két lila szektorral vette át a vezetést, mögötte Leclerc, Sainz, Russell és Perez. Még 4 perc volt az Q1-ből. Bottas, Magnussen, Ricciardo, Stroll és Sargeant állt kieső helyeken. De Alonso is csak a 15. pozícióban tartózkodott. Verstappen-en kívül mindenki megpróbálkozott egy második gyors körrel, így eléggé megváltozott a sorrend, hiszen sokan javítottak. Ám a kiesők között így is megmaradtak hárman az ötből. Végül Hülkenberg, Magnussen, Bottas, Tsunoda és Sargeant búcsúzott. Russell csúnyán feltartotta Leclerc-t, ezt biztosan vizsgálják majd. Tsunoda káromkodva fogadta, hogy a visszatérő csapattársától, Ricciardo-tól 0.208 ezreddel lemaradva kiesett az Q1-ben. A Williamsek között jóval nagyobb volt a különbség. A harmadik Albon majdnem egy másodperccel előzte meg az utolsó Sargeantet. Hamilton autója megsérülhetett. Tsunoda-val nem értette meg egymást a brit a nagy forgalomban, a Mercedes első szárnya hozzá is ért az AlphaTaurihoz.

Megkezdődött a tízperces Q2. Verstappen, Leclerc, Sainz és Perez volt a sorrend az élen, de még jöttek a Mercedesek és a McLarenek is. Heten sok időt töltöttek a bokszban. Nekik egy lehetőségük maradt gyors kört teljesíteni. Verstappen, Leclerc, Sainz, Norris, Perez, Piastri, Stroll és Zhou a sorrend azok között, akik már futottak mért kört. Verstappen egy 360 fokos piruettet mutatott be a nyolcas kanyarban. Autója nem sérült. Ricciardo kiesett. 0.031 ezreddel esett ki az ausztrál pilóta. Rajta kívül Alonso, Ocon, Stroll és Zhou esett ki az Q2-ben.

Már pörög az óra 8 percről visszafelé, de mindenki kivárt. Egy kör lesz ebből mind a tíz pilótánál a lágyakon. Verstappen nem hibázott. Így a késő esti sprintfutamon ő indulhat az első helyről. Verstappen, Leclerc, Hamilton, Norris, Piastri, Sainz, Perez, Russell, Albon és Gasly a sorrend az első tíz helyen. 00:00 órakor rajtol majd a sprintfutam.