Az Aston Martin egy továbbfejlesztett csomaggal érkezett az Amerikai Nagydíjra. Mivel ezen a hétvégén sprint futamot láthatunk, csak egy szabadedzést rendeztek, mely alatt nem tudta sok információt gyűjteni az új elemekről. Alonso szerint most fizetik meg döntéseik árát.

Fernando Alonso elismerte, hogy az Aston Martin „megfizeti az árát”, amiért az Egyesült Államok Nagydíj Sprint hétvégéjén bevezette a továbbfejlesztett autócsomagot. A brit csapat új diffúzort és padlólemezt vitt Amerikába. Pénteken csak egy szabadedzést tartottak. Nem tudtak túl sok információt gyűjteni az új elemekről.

Lance Stroll fékhiba miatt nem volt sokat kint a pályán. Öt kört tett meg pénteken az időmérő előtt. Az időmérőn Alonso és Stroll is kiestek a Q1-ben. A sprint futamon sem tudtak pontot szerezni. Az Aston Martin tempója már nem olyan, mint az év elején volt. Alonso a sprint után így nyilatkozott:

„Nyilvánvalóan frusztráló. Megpróbálod teljesíteni a köröket és bízol benne, hogy szerezhetsz pár pontot. Valószínűleg ezen a hétvégén ez nem fog sikerülni. Sok kockázatot vállaltunk, amikor bevetettük a sprint hétvégén a frissítéseinket. Ennek az árát most fizetjük meg.
Azért vagyunk itt, hogy nyerjünk, nem csak azért, hogy néhány hétvégén pontot szerezzünk. Merész döntéseket kell hoznunk, és remélhetőleg az év végén kifizetődik az ár, ha több információnk lesz erről a csomagról.”- árulta el Fernando Alonso.

„”