Határesetnek érezte Charles Leclerc Max Verstappen rajtnál bemutatott kemény leszorítós manőverét. A monacói pilóta nem panaszkodott. Élvezte a csatát.

Charles Leclerc már a rajt előtt felhívta arra a figyelmet, hogy az USA Nagydíjon elég előnyös helyzetben van az, aki a második helyről várhatja a rajtot. Lehet ez hiba volt. Már az első kanyarban megpróbál majd a pole-ból induló Max Verstappen elé kerülni. A címvédő felkészült a támadására. Már az első méterek után befelé húzott, majd amikor Leclerc így is támadni próbált, teljesen leszorította a Ferrarit a boxutcából visszavezető szakaszra, majd a pirosra festett területre. Azt gondolnánk, hogy Leclerc durvának érezte a helyzetet. Nem így volt:

„Őszintén szólva pontosan ugyanezt tettem volna az ő helyében” – ismerte el a szintén agresszív stílusú monacói. „A határon volt, de mindig azt mondtam a múltban, hogy én így szeretek csatázni. Szóval ma nem nekem kedvezően alakult, de ez rendben van. A versenyzéshez tartozik, és én elégedett vagyok vele.”- árulta el Charles Leclerc. Max Verstappen-t is megkérdezték az esetről:

„Charles egy kicsivel jobban rajtolt, ezért próbáltam a lehető legjobban megnehezíteni a dolgát az első kanyar felé. Szerencsére sikerült. Fontos volt. Nem volt rossz a pole-ból rajtolni, egészen közel voltunk az egyes kanyar felé, de szerencsére az egyes elég széles ahhoz, hogy két autó forduljon el benne, ha kell. Onnantól az első pár körben Lewis nyomta, hogy a DRS-távolságomban maradjon, és próbálkozott, és miután kiléptem a DRS-távolságból, lényegében futhattam a magam tempóját, próbáltam óvni a gumikat, fenntartani ezt a tempót. És ez egészen fontos volt most.”- árulta el Max Verstappen.