A Ferrari taktikai úton szerette volna jobb helyzetbe hozni Charles Leclerc-t. Ám lehetetlen helyzetbe hozták a hajrára. A monacói pilóta elég dühös volt.

Pole ide vagy oda, a Ferrarinak már a szombati sprinten szembesülnie kellett a ténnyel, hogy nem elég jó a versenytempója a Red Bull, McLaren, Mercedes trióhoz képest. Leclerc már a rajt után elvesztett első helyét. Lando Norris elrajtolta a monacóit. A 6. körben Lewis Hamilton, a 11.-ben pedig Max Verstappen is lehagyta, majd az élen álló trió egymással kezdett elévágásos versengésbe, a Ferrari úgy döntött, elnyújtja Leclerc első etapját és megspórol egy kiállást a monacóinak. Időszakosan ezzel még az élen is állt, ám a hajrában lehetetlen helyzetbe került azzal, hogy használt gumikon kellett védekeznie a kétszer kiállókkal szemben.

Az első három könnyedén megelőzte Leclerc-t. Hat körrel a vége előtt csapattársa, Carlos Sainz is megelőzte. Aztán két körrel később Sergio Pérez is, így a pole-ból rajtolva csak a 6. hely jutott neki, miközben csapattársa 4.-ként ért célba. És még annak kellett örülnie, hogy a rá 0,3 másodpercre felzárkózó George Russell már nem tudta elkapni. A Ferrari a verseny végén még a C vagy a D terv között hezitált. Leclerc ezt mondta a csaprádióban: „A C-terv tönkreteszi a versenyem. Már túl késő!” A leintés után Leclerc kijelentette, egyszerűen elszúrták a versenyét.

„Ez több volt, mint nehéz. Egyszerűen rossz volt a stratégia. Az egy kiállás egyértelműen nem volt helyes lépés. Valamiért a számaink azt mutatták, sokkal szorosabb lesz, de nem volt. Kár érte. Rá kell jönnünk, mi siklott itt félre. Nem fest jól a versenyem azzal, hogy az élről indultam, és a hatodik helyen értem célba. Carlos-al lehet összevetni. Ő tíz másodperccel előttem ért célba, ami jelentős különbség. Sokkal nagyobb, mint amire számítottunk. Utána fogunk járni ennek.”- árulta el Charles Leclerc.