Max Verstappen-t semmi és senki nem tudta megállítani. A hatodik helyről rajtolt. Fékekkel is gondja akadt, de így is megnyerte az USA Nagydíjat. Szerinte Lewis Hamilton egy jobb stratégiával nyerhetett volna.

Max Verstappen szerint nem az autója tempóján, hanem a Mercedes stratégiai baklövésén úszott el Lewis Hamilton győzelmi esélye a 2023-as Amerikai Nagydíjon. A holland pilóta csak 2,2 másodperccel előbb ért célba, mint a Mercedes hétszeres bajnoka. Egy olyan versenyen, ahol a biztonsági autó, de egy sárga zászló sem került elő.

Lando Norris elmondása szerint a McLaren nem tudta megfelelően életben tartani a gumikat a texasi hőségben. Max Verstappen pedig fékproblémákkal szenvedett azon a pályán, amely a huplis felületével egyébként sem kedvezett a Red Bullnak, a Mercedes pedig rossz stratégiát választott. A Pirelli szombati elemzése után arra lehetett számítani, hogy többen a két kiállás mellett voksolnak. Így tett Verstappen is.

A Mercedes azonban nem követte le egyből a Red Bullt, hanem hezitáltak, és beleestek az 1 kiállásos verseny reményének csapdájába: Hamilton csak a 20. körben állt ki kereket cserélni, 4 kör alatt pedig Hamilton 4,2 másodperces előnyéből 6,3 másodperces lemaradás lett. Verstappen szerint a Mercedes önmagát fosztotta meg a győzelemtől.

„Kezdjük azzal, hogy csak a 6. helyről rajtoltam. Utána egész verseny alatt szenvedtem a fékekkel, ami nagyon megnehezítette a futamomat a pálya komoly féktávjai miatt. Egy jobb stratégiával nyerhettek volna. Az első kerékcserékig jó esélyük volt erre. Az egész hétvégén gyorsak voltak, ami párosult azzal is, hogy a fékproblémák miatt az én tempóm meg rosszabb volt.”- árulta el Max Verstappen, akinek szavait a PlanetF1 idézte.