Charles Leclerc nem volt elégedett a Ferrari stratégiájával. A Ferrari egy kiállás mellett döntött. Frederic Vasseur, a Ferrari csapatfőnöke szerint is hibáztak.

Charles Leclerc a pole-ból rajtolt az Amerikai Nagydíjon. Egy kiállásos taktikával próbálkoztak. A 23. körben kereket cseréltek a Ferrarin. A kemény gumik kerültek fel az autóra. Hamar kiderült, hogy a két kiállásos taktika a nyerő. Leclerc versenyét gyakorlatilag feláldozták, mielőtt Lewis Hamiltonnal együtt diszkvalifikálták. A diszkvalifikáció előtt Vasseur főnök elismerte, hogy hibát követtek el a verseny előtti számításokban. Elmagyarázta a stratégiai „hibát”, amely ahhoz vezetett, hogy Charles Leclerc nem állhatott fel a dobogóra Austin-ban.

” Ha a számokat nézzük, akkor nagyon közel volt egymáshoz a két taktika. Abban hibáztunk, hogy 50-50 százalék esélyt adtunk mindkét stratégiának. Nem így lett. Egy edzésünk volt és így a lehetőségeink is korlátozottak voltak. Nem volt elég információnk. A verseny előtt még gondolkodtunk. Egy vagy két kiállás legyen. Hibáztunk. Nem csak a gumikon múlt, hanem azon is, hogy ki, mit csinál. Charles esetében az is nehezítette a dolgokat, hogy körülötte mindenki két kiállást választott és nagy volt a forgalom körülötte. Rossz stratégiát választottunk”- árulta el Frederic Vasseur.