Korábban felmerültek olyan pletykák és találgatások, miszerint a Red Bull feltételeket szabott Sergio Perez-nek. Ha nem szerzi meg az egyéni bajnokság második helyét, akkor 2024-ben távozhat. A Red Bull csapatfőnöke ezt cáfolta.

Sergio Perez-nek élő szerződése van 2024-re. Egyes pletykák szerint a Red Bull leválthatja őt, ha nem szerzi meg az egyéni bajnokság második helyét. Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke kijelentette, hogy efféle dolgokról soha nem beszéltek.

Igaz, hogy Perez az Azerbajdzsáni Nagydíj óta nem sikerült jó eredményt elérnie. A szezon közepén öt alkalommal nem jutott be a Q2-be sem. A formája azt sugallta, hogy a Red Bull más lehetőségeket is megvizsgálhat. A hírek szerint Ricciardo ülhetett volna a helyére és
Arra a kérdésre, hogy van-e bármilyen kikötés Perez szerződéses helyzetével kapcsolatban, Christian Horner így válaszolt:

„Soha nem végeztünk első és második helyen a bajnokságban. Néhányszor Markkal, és Sebastiannal végeztünk az első és a harmadik helyen, tavaly pedig Maxszal és Checóval. Ezzel az autóval fantasztikus lenne az első és második helyen végezni. Ott kellene végezünk. Checo-val viszont incs olyan előzetes megbízás, amely azt mondaná, hogy „második helyen kell végeznie, különben jövőre nem vezeti az autót”. 2025-re több lehetőségünk is van. Bőven van időnk arra, hogy ezt megfontoljuk. Ebben azonban sok tényező szerepet játszik.”- árulta el