Lewis Hamilton úgy gondolja, hogy azon pilóták azon kis csoportjába tartozik, akik felvehetik a küzdelmet Max Verstappennel. Ehhez szüksége van a Mercedesre, akiknek egy gyors autót kell alá adniuk.

Lewis Hamilton 2022-ben, de 2023-ben sem tudott futamot nyerni. A brit hétszeres bajnok két éven át csak egy pole-t szerzett. A Mercedes főnökét, Toto Wolffot bántotta, hogy Hamilton nem tudta megszakítani ezt a sorozatot a 2023-as Egyesült Államok Nagydíjon. azt állította, hogy a Mercedesnek volt a leggyorsabb autója Austinban. Bár Verstappen volt az, aki először meglátta a kockás zászlót. A holland pilóta két másodperccel előzte csak meg Hamiltont, akit a futam után kizártak.

Hamilton célja az, hogy 2024-ben visszatérhessen a bajnoki címért folytatott küzdelembe. Az amerikai futam csak még éhesebbé tette és motiváltabb lett. Hamilton a versenyhétvége előtt azt állította, hogy nem sok pilóta képes felvenni a harcot Verstappennel, de ő igen. Hamilton a következőket mondta:

„Minden nap azért imádkozom, hogy csökkentsük a lemaradást a Red Bullhoz képest. A bajnoki címért akarok küzdeni. Max-al akarok küzdeni. Azt hiszem, hogy én vagyok az F1-ben az egyetlen, aki most erre képes. Kapnunk kell egy gyors autót és a bokszban is jobb munkát kell végeznünk. Több területen kell javulnunk, hogy küzdhessünk a bajnoki címért.”- árulta el Lewis Hamilton.