Lewis Hamiltont és Charles Leclerc-et kizárták az USA Nagydíjról, mivel az autójuk padlólemeze nem felet meg az előírásnak. A hátszeres bajnok szerint több pilóta is járhatott volna így.

Lewis Hamilton azt állította, hogy több autó is megsértette a műszaki előírásokat az USA Nagydíjon. Több csapatot is kizárhattak volna múlt vasárnap. A hétszeres bajnok a második, Charles Leclerc a hatodik helyen ért célba Austinban. A futam után kizárták őket, mivel a padlólemezükön 1mm-el nagyobb volt a kopás.

Az FIA minden verseny után szórópróba szerűen ellenőrzi az autókat. Nem tud minden autót egyesével átnézni. Ez nagyon sok időt vesz igénybe. Ez nagy visszhangot váltott ki. Négy autót ellenőriztek. Ebből kettőt szabálytalannak minősítettek. A Mercedes elimserte, hogy hibázott. Hamilton szerint több autót is kizárhattak volna a múlt hétvégi Amerikai Nagydíjról.

„Több különböző forrásból hallottam, hogy sok más autó is szabálytalan volt. Nem ellenőrizték őket. Így megúszták. 16 éve versenyeztem itt, és voltak olyan esetek, amikor sok forgatókönyv előfordult. Néhány ember megúszott bizonyos dolgokat, és vannak, akik csak szerencsétlenül jártak. Igazságosabb ellenőrzésre van szükség ahhoz, hogy ilyen ne fordulhasson elő. Az emberek most azt mondják, lejjebb kellett volna engedni a hasmagasságot. De ez a legegyenetlenebb pálya, amin mentünk. Szóval ez nem arról szól csupán, hogy túl alacsonyra engedtük, egyszerűen annyira egyenetlen, hogy egyes autók jobban futnak, mint például a Red Bull, ami nagyon jó ebben. De mindegy is… Megesnek efféle s***ságok… Ez nagyon más pálya, de remélem, hogy jók leszünk ezen a hétvégén. Nehéz megmondani. Nem voltunk messze tavaly, másodikak lettünk. George elképesztő kört ment az időmérőn, csak nem fejezte be. Talán sokkal közelebb lettünk volna a Red Bullhoz. Remélem, hogy harcban lehetünk ezen a hétvégén.””- árulta el Lewis Hamilton.