Max Verstappen már Amerikában is kapott egy kisebb kifütyülést. Minden bizonnyal Sergio Perez szurkolók fütyülhették ki a hollandot. Helmut Marko megerősítette, hogy Mexikóban testőrök védik a háromszoros bajnokot.

Max Verstappen és Sergio Perez közötti kapcsolat úgy tűnik megromlott. A szezon vége felé még rosszabbra fordult. Voltak pillanatok, mikor azt gondolhattuk, ezek a problémák megoldódtak kettejük között. A szurkolókat viszont nem nyűgözte le a csapat bánásmódja. Bár a biztonsági testőrök használata túlzónak tűnhet, a mexikói helyszínen az elmúlt években problémák voltak a szurkolók viselkedésével kapcsolatban. Főleg a paddockban.

Több pilóta is jelezte, hogy nem hagyták őket dolgozni a paddockban. Sokszor még enni sem. A szurkolók képekért és autogramokért árasztották el őket, Pierre Gasly arról számolt be, hogy a motorhome-jába is bekopogtattak. Helmut Marko megerősítette, hogy testőrökkel védik majd Verstappen-t.

„Max nem akarta ezt. Ő nyugodt. De felelősséggel tartozunk érte, ezért csak a biztonságban akarunk tudni.”- mondza Helmut Marko a Az F1-Insidernek.