Sokan azt gondolták, hogy a Mercedes is harcolhat a pole-ért Mexikóban. Nem így történt. Lewis Hamilton „rémálomként” jellemezte a Mercedes W14-et, miután a hatodik helyet szerezte meg a Mexikói Nagydíj időmérő edzésén.

Lewis Hamilton csak a hatodik helyet szerezte meg a Mexikói Nagydíj időmérő edzésén. A brit pilóta rémálomnak nevezte gépjárművét és nem hiszi, hogy vasárnap könnyű verseny vár rájuk. Szerinte igazi kihívás vár rájuk. A hétszeres bajnok a következőket mondta:

„Egész hétvégén küszködtem az autóval, és rémálom volt vezetni. Próbáltunk jobb teljesítményt kihozni az autóból. Az időmérőre az autó is jobb lett. Így elégedett voltam a változtatásokkal. A Q1 és a Q2 nem nézett ki túl rosszul. Különösen a Q2 volt jó. Az autó nagyon durva. Néha jó vezetni, néha nem. Az utolsó körben nem tudtam többet kihozni belőle. Nem várok könnyű futamot. Kihívás lesz. Túlmelegednek a gumik és a fékek. Így nem lesz könnyű megküzdeni az előttünk állókkal. Nem tudom mi vár ránk, de mindent megpróbálunk.”- árulta el Lewis Hamilton.