A Ferrari két pilótája, Charles Leclerc és Carlos Sainz kibérelték maguknak a Forma-1 2023-as Mexikói Nagydíjának első sorát. Max Verstappen csak a harmadik helyet szerezte meg.

Max Verstappen mind a három szabadedzést megnyerte. Így várható volt, hogy a holland pilóta harcba szállhat majd a pole pozícióért is. Bár Alex Albon a Williamsszel kétszer is közel tudott hozzá kerülni a szabadedzéseken, míg a Ferrari tempója nem derült ki feltartások miatt. A Q1 elején a mexikóiak örülhettek, mivel Perez állt az élre, de nem sokáig. Verstappen hamarosan fél másodpercet adott neki a lágyakon, a harmadik helyre Hamilton érkezett meg.

Több pilóta is a közepesekre szavazott a Q1 elején. A Mclaren-nek nem jött be a közepes abroncs. A Ferrariknak viszont igen. Charles Leclerc az időközben második helyre lépő, egész hétvégén látványosan jól teljesítő Daniel Ricciardo mögé, Carlos Sainz a hetedik helyre érkezett meg.

A második körre a McLarenek fel is tették a lágyakat, Piastri a második helyre is ugrott a Q1-et megnyerő Verstappen mögé, Norris azonban nem tudott javítani. A Q2-re fordulva a versenybírók egy egész sor vizsgálatot jelentettek be. Verstappent és Russellt a mezőny bokszutcában való feltartásáért, Hamiltont azért jegyezték fel, mert nem lassított eléggé az Alonso miatti sárga zászló alatt. Verstappen ugyanúgy állt meg a bokszutca végén, ahogy Szingapúrban, akkor a versenybírák utólag elismerték, tévedtek, amikor nem adtak neki büntetést.

A Q3-ra a két Red Bull futott ki először, Verstappen át is vette a vezetést. mögé azonban Daniel Ricciardo érkezett meg gyorsan, Perez végül egy fél másodperccel lassabb kört futott csapattársánál. Ekkor azonban egy csattanó következett, a két Ferrari ugyanis belecsapott a lecsóba és mindketten megelőzték a középső szektorban gyengébben futó Verstappent, Leclerc-Sainz sorrendben. Az utolsó körökben a két Ferrari nem tudott javítani, azonban a még vizsgálat előtt álló Verstappen sem, így Charles Leclerc rajtolhat az élről holnap Mexikóban Carlos Sainz előtt, Ricciardo pedig megtartotta a negyedik helyét. Mögüle Perez, Hamilton, Piastri, Russell, Bottas és Csou rajtolhatnak majd, de még változhat a helyzet, mert a világbajnok mellett a két Mercedes-pilótának is jelenése van a stewardoknál.