A Mclaren egy héttel ezelőtt is gyors volt. Mexikóban a szabadedzések alatt sem mentek rosszul. Így meglepett mindenkit, hogy Lando Norris már a Q1-ben búcsúzott.

Lando Norris pénteken még második helyet is megszerezte a szabadedzésen. Akkor arról kérdezték, hogy lát-e esélyt a Red Bull megszorongatására. Erre szombaton olyannyira nem volt esélye, hogy az időmérő edzése neki csak egyetlen felvonásig tartott: már a Q1-ben kiesett. Úgy tűnt, a brit és csapata némiképp eltaktikázta magát. A Mercedeshez és a Ferrarihoz hasonlóan elsőre a közepes gumin futottak ki a wokingi autók, ám nem tudtak elég ütőképes kört autózni. Ami azt illeti, Norris nem is fejezte be a gyorskörét. Norris a 19. helyről várhatja majd a vasárnapi rajtot.

„Valamiért azt mondták, álljak ki a boxba, a köröm jó volt. Nem tudom, azt mondták, álljak ki. Valami nyilvánvalóan nem volt rendben. De nem ez volt a probléma, hanem az, hogy az egyetlen körömön hibáztam. A végén ugye ott volt a sárga zászló Fernando miatt. Ezt az egy lehetőséget kaptam tehát, és nem raktam össze, aztán ennyi volt. A tempó erős volt. Oscar jó munkát végez. Elsőnek kellett volna lennem, ha befejezem a körömet. De jelenleg túl sok nálam a feltételes mód. Kár érte.”- árulta el Lando Norris.