Daniel Ricciardo a negyedik helyet szerezte meg a Mexikói Nagydíj időmérő edzésén. Nem sokkal maradt el Max Verstappen-től sem, aki a harmadik helyről várhatja a rajtot. Szám szerint egy tizedet csak korábbi csapattársától.

A Mexikói Nagydíj időmérője több meglepetéssel is szolgált. Ricciardo arról beszélt, hogy az egész hétvége folyamán magabiztosnak érzi magát, és úgy érzi, visszatalált a régi önmagához. Nagy örömmel nyilatkozott Ricciardo az időmérő után.

„Tudom, hogy nem tettem sokat idén a versenyek tekintetében, de tényleg úgy érzem, hogy a régi önmagam vagyok. És azt is érzem, hogy jól tudok teljesíteni. Sok minden összeállt, ami sok önbizalmat hozott ki belőlem. Délelőtt a harmadik szabadedzésen a kilencedik lettem és nem voltam elégedett a körömmel. De ahelyett, hogy frusztrálttá váltam volna, ez is önbizalmat adott az időmérőre és javíthatok és bőven a top 10-en belül lehetek. Őszintén mondom, nem az eredmény miatt mondom ezt, de már vasárnap este Austinban is már azt vártam, hogy a mexikói pénteki szabadedzésen legyek. Vissza akartam ülni az autóba, mert úgy éreztem, hogy maradt még bennem. Az első körtől kezdve nagyon magabiztos voltam. A negyedik hely talán kicsit jobb, mint amit vártunk, de az időmérőre érkezve nem az volt a cél, hogy jussunk a Q3-ba, hanem az volt a kérdés, hogy azon belül meddig juthatunk. Azt hittem, hogy egy tökéletes körrel a hatodik vagy a hetedik helyen végezhetek, nem a negyediken. Viszont király, hogy mégis így történt.”- árulta el Daniel Ricciardo.