Charles Leclerc és Carlos Sainz indulhatnak majd az első sorból Mexikóban. A Ferrari csapatfőnöke meglepődött az időmérő eredményén. Nem hitte, hogy ez sikerülhet.

A Ferrari csapatfőnöke, Frederic Vasseur nem számított arra, hogy megszerezhetik a pole-t Mexikóban. Főleg azok után, hogy a Ferrari elég rosszul teljesített a harmadik edzésen. Charles Leclerc 1:17.166-os idővel nyerte meg az időmérőt. másodperccel volt gyorsabb csapattársánál, Carlos Sainznál, és további 0.097 másodperccel gyorsabb Max Verstappennél. Sem Leclerc, sem Vasseur nem számított arra, hogy megszerezhetik a pole-t, de a Ferrari csapatfőnöke bizakodó volt az esélyeiket illetően.

„Furcsa módon elég optimista voltam az FP3 után. Korábban jó volt a tempónk, de nem tudtuk, hogyan teljesítünk a harmadik szektorban. Az időmérő előtt optimista voltam, de a pole-ra nem számítottam. A versenyt nekünk kell irányítani. Tudjuk, hogy hosszú menetelés lesz az egyes kanyarig. Fontos a jó rajt, de mi rajtolunk az első sorból.”- árulta el Frederic Vasseur.

Charles Leclerc „egyáltalán nem” gondolta volna, hogy a Ferrariban van elég tempó a 2023-as Forma-1-es Mexikói Nagydíj pole pozíciójának megszerzéséhez. Így már azt sem bánja, hogy már az első kanyarban megelőzhetik. Az autójából kiszálló pilótát arról kérdezték először, sejtette volna, hogy megvan ez a tempó a Ferrariban:

„Egyáltalán nem. Ez már sorban a második hétvége, amikor ezt mondhatjuk. Szóval lassan már senki sem hisz nekünk. Őszintén, nem vártam volna, hogy a pole-ban leszek. A harmadik szabadedzés után még azt hittük, hogy elég sok hiányzik. Mindent összetettünk, az új lágyakkal, jól ment a dolog, sokat nyertünk. Már a holnapi versenyre koncentrálok, mert sok pole pozíciónk volt már, ideje lenne holnap győzelemre váltani, nagyon nehéz lesz.”- árulta el Charles Leclerc.