A Ferrari pilótáját erősen kifütyülték a szurkolók a Mexikói Nagydíj után. A monacói pilóta elmondta, hogy nem tudott hova menni a rajt után, mikor ütközött Sergio Perez-el.

A Mexikói Nagydíj rajta után hosszú menetelés volt az egyes kanyarig. Perez megpróbálta körbe autózni Charles Leclerc-t, de a monacói pilótának már nem volt helye. Jobb oldalán ott volt Max Verstappen. Bal oldalt pedig Sergio Perez. A Red Bull és a Ferrari összeért és ez Perez versenyének a végét jelentette. Verstappen megnyerte idénybeli rekordját, a 16. futamot, amikor Leclerc harmadik lett.

„Hallottam, hogy sokan fütyültek. Őszintén mondom, nem volt hova mennem. A két Red Bull között voltam, és sajnos megérintettem Checo autóját. Nem volt hova mennem – megsérült az autóm, és sajnos véget ért Checo versenye. Ez az élet, csalódott vagyok, hogy így lett vége
Checo versenye. Tényleg nem szándékosan tettem, és nem volt hova mennem. Szenvedtünk egy kicsit a kemény gumikkal. Újraindítása után, Lewis nagyon gyors volt a közepesen. Mi jól elrontottuk. Szóval, a Mercedes jobb volt.

Leclercet a stewardok beidézték, mert autója megsérült és így nem maradhatott volna kint a pályán. A büntetést végül megúszta és megtarthatta a harmadik helyét.