Sergio Perez hazai versenye nem tartott sokéig. A mexikói pilóta már az első kanyarban összetörte a Red Bull-t és fel kellett adnia a versenyt. Még a futam alatt csalódottan nyilatkozott.

Sergio Perez-nek nem úgy sikerült a hazai futama, ahogy szerette volna. A rajt után kívülről akarta megelőzni Charles Leclerc-t, de a két autó összeért. Perez autója a levegőbe emelkedett és megsérült a Red Bull. Nem tudta folytatni a versenyt. A futam végén Leclerc-t kifütyülték. Perez megvédte a monacóit.

„Úgy érzem, hogy jobban cserben hagytam volna a rajongókat, ha ezt nem próbálom meg. Szóval nekivágtam. Úgy döntöttem, hogy kockáztatok. Tudtam, hogy nagyon kockázatos lesz, és végül megfizettem az árát. Kockázat kontra jutalom, elég nagy kockázatot vállalni. De megérte vállalni. Volt néhány nagyon szomorú pillanat a pályafutásom során, de minden bizonnyal ez a verseny a legszomorúbb, ami csak történhetett. Ez is a verseny része. Csalódottan hagyom el a pályát. Nagyon büszke vagyok a csapatomra és magamra is. Mindent beleadtunk. Tudtam, hogy a dobogó nem elég. Győzni akartam.”- árulta el Sergio Perez.