Daniel Ricciardo meg van győződve arról, hogy az AlphaTauri meg tudja előzni a Williams-t a konstruktőri bajnokságban. Persze csak akkor, ha a mexikói firmájukat meg tudják tartani.

A Red Bull junior csapata észrevehetően javult, mióta az Egyesült Államok Nagydíján bevezetett egy jelentős frissítési csomagot. Yuki Tsunoda a nyolcadik helyen végzett az USA Nagydíjon. Azzal, hogy a csapat egyre jobban megértette az autót, AlphaTauri újabb lépét tett a fejlődés útján. Ricciardo a negyedik helyre kvalifikálta magát Mexikóban. A futamon hetedik lett.

A szezonból még három verseny hátra van. A hétvégén Brazíliába látogat a mezőny. Az AlphaTauri mindössze 12 ponttal van lemaradva a Williams mögött. Ricciardo szerint a csapat képes arra, hogy ezt a hátrányt ledolgozza és megelőzzék a pontversenyben a Williams gárdáját.
Arra a kérdésre, hogy AlphaTauri elkaphatja-e a Williamst a szezon vége előtt, azt mondta:

„Nehéz megmondani. Brazília nagyon más pálya, de hasonlít a mexikóihoz. Nagy a tengerszint feletti magasság és elég nagy leszorítóerőt kell használni. Ez segíthet nekünk. Meglátjuk. Las Vegas? Ki tudja mit hoz az a verseny? Kicsit jobbnak kell lennünk, de szerintem Brazíliában rendben leszünk. A múlt hét után bármi lehet. Soha nem lehet garantálni egy jó hétvégét. Nem csodálkozom azon, hogy jól telt a hétvége. Megtaláltuk a jó beállításokat. Ez lehetővé tette, hogy egy kicsit jobban bízzak az autóban, szóval boldog vagyok. Még mindig van néhány dolog, amit ki kell hozni belőle. A versenyen is lehetett volna jobb az első szektorom. Nem voltam túl következetes a sikánon keresztül –, szóval bizonyos dolgokban még tudok fejlődni.”- árulta el Daniel Ricciardo.