Kevin Magnussen szerint a bal hátsó felfüggesztés meghibásodása vezetett a nagy sebességű Mexikói Nagydíj balesetéhez. A dán pilóta még a kezét is megütötte.

A mexikói verseny 33. körében Magnussen hirtelen balra fordult, és nagy sebességgel a falnak csapata autóját. Az autó a jobb elejével csapódott a falnak, majd megpördült. Az autó hátsó része is összetört. A falnak vágódott. Magnussen sérülés nélkül megúszta a balesetet. Gyorsan ki tudott szállni az autóból. Még az előtt, hogy a Haas kigyulladt volna. A dán pilótát bevitték a pálya egészségügyi szobájába. Magnussen jól van. Ezt a Haas is megerősítette. Egy interjú során elárulta, hogy mi okozta a balesetet.

„A bal hátsó felfüggesztés meghibásodása után ütköztem. Rossz helyen történt, és nekiütköztem a falnak, úgyhogy a kezemet is megütöttem. Kicsit fájt, de jól vagyok. Meg kell vizsgálunk az esetet. A baleset előtt is voltak gondjaink. Forgalomba kerültem, a gumik túlmelegedtek. De nem tudom, hogy ezek a tényezők közrejátszottak-e.”- árulta el Kevin Magnussen. A csapatfőnök, Guenther Steiner megígérte, hogy megvizsgálja Magnussen felfüggesztésének meghibásodásának okát. Szerinte a hőség okozta a meghibásodást.

„Kevinnél felfüggesztési hibája volt, ezért utána kell járnunk, hogy ez miért történt. Úgy tűnik, hogy a hőség miatt van. Nehéz napunk volt, de nem volt minden annyira rossz. Nico jó helyzetben volt a pontszerzéshez. A piros zászlós fázis után nem voltak jók az abroncsaink. A mi autónk nem képes életet tartani a gumikban, mint más autók.”- árulta el Guenther Steiner.