Sergio Perez hazai versenyére készült. Nyilvánvaló, hogy a lehető legjobb eredményt szerette volna elérint. Az első kanyarig jutott. Charles Leclerc-el ütközött. Kiesett a versenyből. Martin Brundle szerint két hibát is elkövetett.

Perez az ötödik helyről vágott neki a Mexikói Nagydíjnak. A két Red Bull az első kanyarban közre fogta Charles Leclerc-t, aki nem tudott hova „menekülni”. Perez kívülről szerette volna megelőzni a Ferrarit, de ez nem sikerült. A két autó összeért. Perez autója a levegőbe emelkedett. Megsérült az autója és fel kellett adnia a futamot. Martin Brundle: Sergio Perez mindent jól csinált, amíg…..A Sky Sports F1-es rovatában a korábbi F1-es versenyző és műsorvezető, Martin Brundle elemezte Perez hibáját.

„Azon gondolkodtunk, hogy Sergio-ra vajon hogyan hat a hazai közönség támogatása. Olyan nyomást helyez rá, ami tovább fokozza a rossz teljesítményét, vagy motivált lesz tőle? Mindent jól csinált addig, amíg el nem kellett fordulnia az egyes kanyarnál. Jól észrevette a részt a bal oldalon. Bizonyos módon saját nagyszerű kezdésének és jó döntéseinek áldozata volt. Most Max-al és Charles-el is küzdött az első helyért. Utána elmondta, hogy itt kétszer is állt már dobogón. Így vasárnap nyerni akart. Dicsőséges győzelmet akart aratni. A másodperc törtrésze alatt 320 kilométerórás sebességnél kétszer hibázott. Sergio legnagyobb hibája az volt, hogy túl keményen és túl korán fordult be a kanyarba. A porosabb ívet választotta és neki nagyobb ívben kellett volna fordulnia. Chalres-nek nem volt sok mozgástere Max miatt. Ez volt az utolsó dolog, amire Sergio-nak, a csapatának vagy a rajongóknak szüksége volt.”- árulta el Martin Brundle.